16.11.2023

#Cedefopvideoawards

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

08.05.2023

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju 3. svibnja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održala je drugu po redu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju.

Konferencija se održala u okviru Erasmus+ projekta - Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguravanja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (EQAVET NRP HR) za razdoblje 2021.-2023. godina, koji za cilj ima unapređenje i promociju alata i instrumenata za osiguravanje kvalitete u sustavu strukovnog obrazovanja na europskoj razini te doprinositi kontinuiranom razvoju  procesa osiguravanja kvalitete obrazovanja kako na razini pojedinih ustanova tako i na razini sustava strukovnog obrazovanja na nacionalnoj razini.

28.04.2023

Druga Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira drugu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju kao jedinstveno mjesto za pružanje podrške strukovnim školama u provedbi procesa samovrjednovanja i jačanju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete te za umrežavanje škola i dijeljenja iskustava i primjera dobre prakse u osiguravanju kvalitete.

14.02.2023

Slovačka delegacija u posjetu Agenciji i strukovnim školama 8.-9. veljače 2023.

Agencija je uz suradnju s tri strukovne škole u Zagrebu ugostila delegaciju iz Slovačke koju su činili predstavnici Slovačkog državnog instituta za strukovno obrazovanje (Štátny inštitút odborného vzdelávania), predstavnik ministarstva obrazovanja te ravnateljica slovačke strukovne škole.

 

12.12.2022

Održana aktivnost "Istorazinsko vrednovanje" Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (System level Peer Review)

U četvrtak i petak, 1. i 2.12.2022., održana je kolegijalna procjena Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na temu nacionalnog modela osiguravanja kvalitete u početnom strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj

03.10.2022

Uspješno završena aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene!

Uspješno je završena aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene u sklopu projekta EQAVET NRP HR. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koordinirala je aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene koja se provodila u tri hrvatske strukovne škole: Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, Medicinskoj školi Bjelovar i Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

26.07.2022

Održan prvi online trening za pripremu sudionika međunarodnih kolegijalnih posjeta

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) je u sklopu Erasmus+ projekta Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguravanja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (EQAVET NRP HR) sudjelovala u online treningu za provedbu međunarodnih kolegijalnih procjena.

18.03.2022

Održana radionica „Suradnička procjena u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju“

Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguranja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

04.02.2022

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

Središnji događaj održat će se od 16. do 20. svibnja 2022. u hibridnom obliku.